Eichmüller logotype

Eichmüller - tyska kvalitetsklockor

Eichmüller har sin tillverkning i München och håller bra kvalite och en snygg design till mycket bra priser och företaget har en god historik som sträcker sig bak till 1950 då den första Eichmüller klockan tillverkades.

Företagshistoria:

1946:

Richard Eichmüller Sr. får tillstånd som handelsagent att sälja klockor och klockreservdelar.

1950:

Richard Eichmüller Sr. grundade sin egen klockfabrik, till en början med åtta anställda, inspirerad av sin svåger Willi Hanhart, genom vilken han redan fått mycket erfarenhet inom klockbranschen. I München tillverkar hans företag nu mekaniska klockor och säljer dem mest i varuhus.

1963:

Företaget flyttar till den nya företagsbyggnaden i München-Nymphenburg.

 1968:

Produktionen utökas till att omfatta tillverkning av mekaniska urverk. Under denna tid ökade också antalet anställda till över 60 anställda.

1985:

Det tidigare befintliga affärsområdet utökas med försäljning av klockarmband. Från och med nu kommer detta område att bli allt viktigare.

1990:

Richard Eichmüller Jr. tar över familjeföretaget. Under honom utökas de befintliga affärsområdena hela tiden. Dessutom utvecklas de nytillkomna sortimenten av verktyg och klocktillbehör till kommande spader.

2014:

Företaget flyttar till den nya företagsbyggnaden i Blieskastelstr. 6 i München-Sendling. På en yta på över 1 500 m2 ökar utbudet till mer än 8 000 artiklar.

Vårt sortiment av Eichmüller klockor: